Špaldové kernotto s houbami a kozím sýrem
25.02.2015 22:55
Uvaříme 250 g špaldového kernotta dle návodu na obalu (vařila jsem asi 45 min do změknutí). Nakrájíme cibuli na kostičky, na pánvi rozehřejeme vepřové sádlo (dietní varianta s olivovým olejem), cibuli necháme zesklovatět, přidáme 100 g kvalitní šunky nakrájené na malé kousky a 40 g sušených hub (ty jsem předem nechala asi hodinku namočené ve vodě) a chvíli restujeme. Ochutíme solí, pepřem, oregánem a jakýmikoliv zelenými bylinkami. Přidáme 100 g kozího sýru, promícháme a na závěr přidáme uvařené špaldové kroupy. Uvedené množství je pro 4 osoby.
výživové hodnoty v 1 porci
23,5 g bílkovin
27 g sacharidů
27,5 g tuků
20,5 g vlákniny
418,5 kcal